söndag 21 april 2013

Vårblommor på Knivsåsen

Jag tog mig idag stapplandes med mitt onda ben runt på Knivsåsen öster om Dalby, på jakt efter vårblommor. Kände mig som det gamla paret jag träffade på, med käpp och stöttande varandra skulle de bara upp på getryggsåsen för att se backsippan blomma. Vad hittade jag? Vårlök, backsippa, majblomma och vitsippa. Det är inte fullt utslaget, om en vecka är det nog praktfullt. I Sydsvenskan idag var det vårblomsbilder från en park i Malmö som togs under 38 minuter. Jag tog mina fyra blombilder på tre timmar. Det mesta av den tiden satt jag i lä för den något kyliga ostvinden bakom en enebuske, vilandes ont ben och njöt av vårsolen. Det var många som passade på att ge sig dit denna soliga söndag.

Vårlök
Backsippa
Majblomma
Vitsippa
Se också min sida om Knivsåsen.

Lund: La Strada plomberat

Jag har då och då varit vid La Strada, det förfallna f.d. lite av varje stället i Lund,  för att se vad som händer där. Nyligen revs ju de förfallna byggnaderna, men tegelhuset fick leva vidare.

Vad som sedan hände är att man började sätta igen fönsterna på husets ovanvåning. Taket tätades. Sedan började man mura igen fönsterna på bottenvåningen. Resterna av de rivna delarna forslades bort. Nu är huset helt plomberat, och det går inte att komma in. Det står där ensamt omgiven av en steril tomt. Hoppas det görs något fint användbart av huset och platsen.

Fönsterna på ovanvåningen sätts igen.

Fönster muras igen.

Resterna har transporterats bort.

Plomberat och ensamt.
För fler bilder se min sida om La Strada.

måndag 1 april 2013

Lund: La Strada - delvis rivet

Jag har på någonnad inte haft möjlighet att titta till La Strada vid Brunnshög, före detta skola, restaurang, vandrarhem, och numera i kraftigt förfall med fin graffiti. Idag på förmiddagen tog jag mig en cykeltur dit för att se om något hänt där, och vad får jag se.....


Den äldsta delen, vad jag tror var den från 1870-talet och var då en skola, har rivits. Den var illa förfallen och taket hade rasat in. Även annexen har rivits, även de förfallna och dessutom var de fula baracker. Den stora tegelbyggnaden tycks få stå kvar.



Synd på graffitin. Jag plockar på mig några småbitar från en vägg som minne av graffitin. Kanske man kan göra något konstnärligt av dem tänker jag. Dum tanke då mina konstnärliga talanger är lika med ett (vi hade sifferbetyg 1-5, där 1 var det sämsta. 0 fanns inte, annars hade jag haft det).




Jag hinner bara en kort tur inom tegelbyggnaden, en ny graffitimålning sedan senast ser jag.




Jag tog fler bilder som någon gång hamnar på min sida om La Strada.