måndag 29 oktober 2012

Hösthelg

Åter en vacker hösthelg, som blev blandad med trädgårdsbestyr, promenad runt Häckebergasjön, Blues i Eslöv, och filmen om Olof Palme.

Häckebergsasjön

Två dagsutflykter till den fint höstsmyckade Häckebergasjön vid foten av Romeleåsen, ena dagen en kort tur, den andra vandrade jag runt sjön.

Sjön låg spegelblank

Häckeberga slott

Utsikt från kullarna väster om sjön

Bluesfestivalen i Eslöv

Mellan turerna till Häckeberga blev det ett besök på bluesfestivalen i Eslöv.  För mer än ett halvår sedan gick laddaren till min mobil sönder, och batteriet var dåligt. Gick för att köpa ny laddare och batteri, blev utskrattad. "De där är för tre generationer sedan, finns inte längre". Fick köpa ny mobil, med en kamera i. Tog de första bilderna med den på bluesfestivalen. Musiken var betydligt bättre än bilderna. Medelåldern på publiken var rätt hög, ungefär i min ålder. Ingen återväxt bland ungdomen.

Marc, Abi, George & Martin
Blues i Eslöv

Filmen om Olof Palme

Var en kväll och såg filmen på Kino i Lund. Medelåldern var också här hög på publiken. Det var mest de som upplevde Palmetiden. Filmen var bra, någon grät, ingen gick innan alla eftertexterna rullat förbi. Mycket dokumentärt material, filmer från familjealbumet, intervjuer. Rena nostalgin för oss som upplevde den tiden. Fick ta en konjak när jag kom hem.

Biografen Kino i Lund
Folkets bio Kino

PS Olof Palme var statsministern i Sverige som blev skjuten 1986 DS


Idag blåser höstlöven bort.

Inga kommentarer: