tisdag 27 november 2012

Restaurang Rauhrackel i Lund

En kock mördades för något år sedan, ett bombattentat för någon månad sedan. Förövarna kan inte ha varit missnöjda med maten för den är god. Restaurangen ligger en halvtrappa ner i ett hus bland de pittoreska kvarteren bakom Kulturen. Maten är Österrike inspirerad. Det är populärt, det gäller att ha bokat bord.

Restaurang Rauhrackel
Vi börjar med att dela en förrätt med charkuterier, till det en god öl, medan vi studerar menyn.

Charkuterier
Bestämmer oss för att dela en Husets platta, minimum är två personer, plattan är en blandning av några av de övriga rätterna. Till det väljer jag en weissbier. Ljusets släcks, in kommer maten med tomtebloss.

Tomtebloss
Det var ett misstag att ha en förrätt. Plattan är fylld med wienerschnitzel, fläskfile, korv (bockwurst tror jag), troligen kumminstek, något från revben, surkål så klart. Lämnar lite, orkar inte äta upp.

Husets platta
 Restaurang Rauhrackel


Inga kommentarer: